Agnieszka Mielczarek, dyplomowany coach żywienia, prywatnie żona Pascala Brodnickiego. Jest najlepszą reklamą własnej metody utrzymania idealnej wagi i zatrzymania upływu czasu.
Jej autorski Program trzydziestu dni zakłada utrzymanie optymalnej diety, zawiera rozpisane na cały miesiąc dzienne menu oraz praktyczną listę zakupów. Według autorki kluczem do młodego wyglądu i szczupłej sylwetki jest zmiana świadomości na temat sposobu odżywiania, wyrobienie dobrych nawyków i konsekwentna ich realizacja.
Autorka udowadnia, że dobra dieta jest alternatywą dla inwazyjnych i kosztownych zabiegów medycyny estetycznej. Jak sama mówi, jej program rozpisany jest na miesiąc, bo tyle potrzeba, by nasze ciało zregenerowało się, a szkodliwe nawyki zostały zastąpione przez zdrowe zasady jedzenia.
Swoją metodę Agnieszka Mielczarek oparła na wzorcach z kuchni francuskiej, przyglądając się temu, co Francuzki jedzą i jak żyją. Jak pisze we wstępie do książki, do swojego programu namówiła również swego męża, z pochodzenia Francuza, przekonując go jak duży wpływ na samopoczucie ma zmiana diety.
Aby schudnąć, trzeba jeść!Jestem szczerą wyznawczynią hedonistycznego odżywiania się, a nawet hedonistycznego odchudzania. Uważam zresztą, że jest to jedyna mądra metoda na odchudzanie: jedzenie smacznych potraw z zachowaniem zasad, które pomagają wygrać z nadmiernym apetytem.Moja dieta nie pozbawia organizmu żadnych środków odżywczych. Jej skuteczność opiera się na regularności posiłków, odpowiednim doborze składników i kolejności spożywania ich w ciągu dnia.Żadna z osób, które udało mi się odchudzić, nie wraca do starych nawyków. Wszystkie twierdzą, iż jedzenie, które proponuję, jest tak pyszne, że teraz cała rodzina odżywia się w ten sposób. I to właśnie jest sukces! Przepraszam, że nie jestem na Dukanie... . Książka pełna przepisów i zdjęć potraw.
UWAGI:
Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki.Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem?To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego.W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy, dzięki którym posiłki znów będą sprawiały ci radość.Zawarte w niej informacje i porady są wsparciem dla osób cierpiących na każdą postać zespołu jelita nadwrażliwego.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Jeść zdrowiej warzywa i owoce : kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów Kuchni Lidla
Pochwała kobiecej przyjaźni, szczere rozmowy i bardzo osobiste listyPaulina Młynarska i Dorota Wellman zapraszają do świata kobiecych spraw. Pogadajmy o tym, co dla nas ważne! Najlepiej z czerwonym winem albo z kawałkiem czekoladowego ciasta, które na pewno nie pójdzie nam w biodra.Kalendarzyk niemałżeński to pochwała kobiecej przyjaźni, szczere rozmowy i bardzo osobiste listy.Paulina i Dorota nie boją się żadnego tematu: rozmawiają o facetach i dzieciach, o swoich lękach i błędach, straconych szansach i przeszłych miłościach. O piekle, które kobiety gotują kobietom i o tym, co kobiety lubią gotować swoim facetom.Kalendarzyk niemałżeński to książka, która powinna trafić do rąk każdej Polki - matki i singielki, feministki i tradycjonalistki, perfekcyjnej i trochę mniej doskonałej pani domu.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Takiej książki o kaszach jeszcze nie było! Nastaw się na zdrową dietę, która nie tylko uwolni Cię od wielu dolegliwości, ale także sprawi przyjemność Twojemu podniebieniu: 5 posiłków dziennie, trzy 7-dniowe plany żywieniowe oparte w całości na kaszy jaglanej, gryczanej i komosie ryżowej. Oprócz tego porcja solidnej wiedzy, którą dzielą się z nami autorzy przepisów.Dzięki nim poznasz: proste przepisy na smaczne i zdrowe dania, właściwości zdrowotne kasz, produkty, które warto z nimi łączyć, aby wzmocnić ich prozdrowotne działanie, kulinarne triki, porady, sugestie i alternatywne rozwiązania.
UWAGI:
U dołu okładki: Smaki zdrowia.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Sprawdź, jak smakuje prawdziwe włoskie szczęście, przyprawione szczyptą lekkiego humoru! Niespodziewane odejście Franka sprawia, że świat Angeliny - do tej pory szczęśliwej, młodej mężatki - rozpada się. Cały swój żal i gniew postanawia przelać w jedyne zajęcie, które pozwala jaj zapomnieć o stracie - w gotowanie. Jak w amoku przygotowuje talerz za talerzem pysznej lasagni, piecze chrupiący chleb, nacieranego ziołami kurczaka oraz ciasta... po czym rozdaje je zaskoczonym sąsiadom. Basil, który właśnie zamieszkał po drugiej stronie ulicy, jest wręcz urzeczony potrawami, które przygotowała Angelina i proponuje, by gotowała dla niego. Wkrótce wieści o jej niezwykłych zdolnościach kulinarnych rozchodzą się coraz szerzej, a Angelina gotuje i piecze już dla kolejnych siedmiu samotnych mężczyzn. Stopniowo odkrywa magiczną moc jedzenia, które zbliża do siebie ludzi, potrafi uleczyć i, być może, dać szansę na drugą miłość. "Kawalerowie Angeliny" to przepełniona domowym ciepłem, słodka opowieść o przezwyciężaniu żalu, podążaniu za głosem serca... i jedzeniu, oczywiście. Przekonaj się, jakie dania pozwoliły Angelinie podbić serca sąsiadów, dzięki fantastycznym przepisom, zawartym w książce. Teraz także i Ty możesz odkryć smakowite sekrety włoskiej kuchni!
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni